Издвајамо Православље

ЖИВОТ ВАМ ЈЕ У ХАОСУ? Верује се да СВЕТАЦ којег ДАНАС ПРОСЛАВЉАМО помаже свима који ураде ово

Српска православна црква и верници данас се сећају Преподобног Григорија Декаполита, хришћанског светитеља из 9. века који је ширио хришћанство у Византији, Риму и на гори Олимпијској.

Преподобни Григорије Декаполит рођен је у Декапољу Исавријском (данашњи Дар ес Салам). Родитељи су му били знаменити људи познати по својој хришћанској вери, па многе није зачудило када је, након завршетка школе, уместо да се ожени, Григорије решио да се замонаши.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Легенда каже да је Свети Григорије где год би отишао, људе одушевљавао разним чудима и подвизима којима је доказивао постојање Бога – дешавало се да га одједном обасја небеска светлост, а говорио је да му се јављају анђели Божији и да може да чује њихово певање.

Поживео је дуго и богоугодно, и умро је мирно у ИX веку у Цариграду.

Како је овај светитељ свој живот провео у реду и миру, верује се да он данас може помоћи свима који се налазе у проблему и живе неспокојно и у хаосу – како духовном, тако и оном који их окружује.

Ако се осећате тако, све што је потребно је да се на данашњи дан обрадите Преподобном Григорију Декаполиту овом молитвом:

“Боже отаца наших, чини увек са нама по Твојој кроткости, не напуштај нас Твојом милошћу, но њиховим молитвама у миру уреди живот наш.”

Ако чврсто верујете, помоћ ће доћи.

Извор: Дневно.рс