Православље

АКО ИМАТЕ ДЕЦУ ОБАВЕЗНО СЕ ОВАКО ПОМОЛИТЕ: Нема силнијег молитвеног шапата него када молите за своје дете!

Хришћани верују да мајчина молитва избавља од сваког зла, чува од лоших дејстава и упућује свог потомка на једини истинити и прави пут. Молитвене речи изговорене из уста једне мајке никада не могу бити празне и само изговорене реда ради, већ је кроз то обраћање Богу увек исказана безусловна мајчина љубав и савршено чиста истина.

Рада Ј. (37), самохрана мајка из Београда, каже да је ово засигурно најлепша молитва која њој и њеној деци даје снагу сваког новог дана. „Још нисам дан почела, а да се нисам Богу помолила за здравље своје деце и да ми да снаге да их подигнем и изведем на прави пут. Када ми је пре неколико година муж умро, бојала сам се да сама даље нећу моћи, али сам у овој молитви пронашла утеху и схватила да су моје двоје деце смисао мог живота“, емотивно је испричала она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ГЕОРГИЕВ НИКАД БРУТАЛНИЈИ – ИЗВРЕЂАО КРСТИЋА: Кљусе показује где је добио…

И Душанка В. (56) из Врања у себи свакодневно понавља речи молитве „Слава Теби, Господе, и на небу и на земљи у век и векова, амин“. „Ћерка ми је већ права девојка, има 28 година, планира ускоро да оснује и своју породицу и од малена сам је учила да је у молитви спасење и да њене умирујуће речи пренесе и на своју децу, ако Бог да“, рекла је Душанка. У благотворност Мајчине молитве дубоко је уверена и Гордана П. (45) која каже да њоме почиње сваки дан.

„Супруг и ја пуних десет година нисмо могли да добијемо децу. Када смо коначно пре три године благословени једним дивним дечкићем, нашој срећи није било краја. Од тада су речи ове молитве део мене, јер знам да само Богу дугујемо ову неизмерну радост“, рекла је Гордана. Подсетимо, Курир својим читаоцима дарује молитве, јер само кроз свакодневну молитву Богу добијамо мудрост и снагу да издржимо у борби и тешкоћама живота и да из њих изађемо као победници.

МАЈЧИНА МОЛИТВА:

„Оче свети, бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу коју си ми подарио да родим. Сачувај их у својој милости и светости, да би се Твоје име прослављало у њма. Упути ме својом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога светог имена, а на корист осталих људи. Обдари ме потребним стпљењем и снагом за то. О Господе, просвети разум моје деце Твојом премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле. Усади у срца њихова страх и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без грешности.

Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу, марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином. Чувај усне њихове од свих клевета и лажи. Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи. Нека би њихови анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова. А кад моја деца погреше пред Тобом, не окрени своје лице од њих, него, према Твоме великом Милосрђу, буди милостив и према њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.

СВИ ЖУРЕ У КРЕМЉ ДА ИМ ПУТИН РЕШИ ПРОБЛЕМЕ: У реду чекају принц, краљ, Ердоган – ВЛАДИМИРЕ ПОМАГАЈ!

Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што нам је потребно за спасење. Сачувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог. О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце. Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан страшног суда Твога, и да Ти без страха кажем: Ево ме, Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије име, Оца и Сина и Светога духа, све док траје овог света. Амин.“

Извор: Kurir.rs