Свет

Ако Израел пребаци стратешке залихе ракета у Украјину, од Русије ће добити…

Руски аналитичар, Јевгениј Сатановски, изнео је своје мишљење о томе, како би Москва реаговала ако би се Израел договорио са Сједињеним Државама, и пребацио стратешке залихе ракета у Украјину.

Према његовим речима, САД желе да пребаце у Украјину стратешке залихе артиљеријских ракета ускладиштених у Израелу. Овај корак је, сматра аналитичар, неприхватљив, пошто је Тел Авив на ивици сукоба са Ираном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Велики иранско-израелски рат је дефинитивно на путу. Израелски званичници говоре о његовом тајмингу у наредне две године. С друге стране ни Иранци неће мирно чекати америчко-израелски удар?” – пише оријенталиста на свом „Телеграм“ каналу.

Сатановски је додао, да САД имају одакле да набаве муницију- из Јужне Кореје, Турске, земаља Персијског залива, Пакистана и тако даље. Међутим, из неког разлога, Американци желе да испразне израелска складишта, а није извесно да ће Тел Авив успети да убеди Вашингтон да то не чини.

Према речима оријенталисте, ако Израел испоручи стратешке залихе ракета Украјини, Русија може да направи узвратни потез и постави руски „нуклеарни кишобран“ над Ираном.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs