Србија

„АЉБИН КУРТИ ТРЕБА ДА ОДГОВАРА!“ Стигла порука из Америке

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да премијер приштинских институција Аљбин Курти треба да одговара због непримењивања споразума постигнутих у Бриселу.

Он је рекао и да косовска влада треба да буде санкционисана због неодговорног понашања које је, тврди, довело до низа тензија на терену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђурић је за телевизију „Ал Џазира“ рекао да је Курти од фебруара 2022. године прибегавао једностраним акцијама, што је довело до серије ексалација, у којој је свака следећа била тежа за решавање, као и да покушава да искористи трагедију у Украјини за своју агенду, чиме минира стабилност у Југоисточној Европи.

Он је указао и да је, посебно од фебруара прошле године, али и пре тога, Курти покушавао једностраним акцијама и одбијањем да примени све што је договорено у бриселском дијалогу, поткопавајући колективна права Срба на Косову, пренео је Косово онлајн.

Ђурић је такође навео да је изостанак реакције међународне заједнице у вези са ЗСО на неки начин охрабрио Куртија да настави са неодговорним деловањем.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг