Свет

АМЕРИКАНЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ? Желе да остваре контролу над овим делом СВЕТА

Pixabay.com

САД се спремају за рат са Кином да би оствариле контролу над Евроазијом, сматра руска сенаторка Олга Ковитиди.

Она додаје да ће Вашингтон покушати да не одлаже спровођење плана за организовање провокативне замке за Пекинг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Да би оствариле контролу над Евроазијом, САД се спремају за рат са Кином. Видимо да су државни удари и принуда на рат постали опаки политички стил Сједињених Држава.

Биће веома тешко данас објаснити Американцима да је њихова власт Америку претворила у главног агресора и терористе планете, данас ће то бити веома тешко, али неопходно“.

Садашња власт у Америци деценијама усађује Американцима искривљене и изузетно лоше политичке навике, написала је на свом Телеграм каналу.

Према речима сенаторке Савета Федерације, САД су у 21. веку поново започеле опасну геополитичку игру, „чија је сврха била да неутралишу две нуклеарне светске силе – Русију и Кину“.

„После државног удара у Украјини 2014, Сједињене Државе су увукле Русију у оружани сукоб у Украјини“, додала је Ковитиди.

Она је истакла да се САД активно наоружавају, што би требало да забрине Кину.

„Индо-пацифичка команда тренутно укључује 375.000 војника и цивила који су већ распоређени у региону, а нови одбрамбени буџет САД укључује милијарде долара за нову војну инфраструктуру и стратешке иницијативе у пацифичком региону“, нагласила је.

Ковитиди очекује да Јапан учествује у овом сукобу на страни Сједињених Држава.

„Чињеница да је јапанска влада најавила ‘удвостручење војних издатака у наредних пет година, од 2023. до 2027. године, на износ од 80 милијарди долара (2% БДП-а)’ не оставља сумњу у будућу војну активност Јапанаца. Истовремено, у војној војсци Кина је описана у документима као ‘без преседана и највећи стратешки изазов’“, написала је она.

Како сугерише сенаторка, Бела кућа неће ратовати сама са Пекингом, а као и у Украјини, САД ће „увући своје вазале у сукоб“.

„Поред Јапана, да би стекле оперативну предност, САД су привукле и Филипине , чија је влада спремна да још једном дозволи Вашингтону да стави оружје и муницију у још пет војних база, поред пет већ доступних САД-у“, рекла је Ковитиди.

Сенаторка Савета Федерације сматра да све што се дешава гура Кину да преиспита актуелна дешавања и ближу војно-политичку и економску сарадњу са Русијом – пренела је РИА.

 

 

 

Извор: Wебтрибуне