Свет

АРГЕНТИНЦИ СЕ ПОБУНИЛИ ЗБОГ КОСОВА

Фото: Јутјуб

Секретар Одељења за Малвинска острва у аргентинском Министарству спољних послова Гиљермо Кармона изразио је, на састанку УН, своје незадовољство због присуства војних трупа са Косова и Велике Британије на Малвинима, истичући да је та одлука противна међународним законима.

Како пишу аргентински медији, а преноси Демокрациа, Кармона сматра да долазак Косовских безбедносних снага у координацији са Уједињеним Краљевством у мисију на Малвине, конкретно значи „провокацију“ Британије.

 

Амбасадор Аргентине у Београду Освалдо Марсико недавно је у интервјуу за Косово онлајн истакао да његова земља „најоштрије осуђује распоређивање такозваних косовских специјалних снага на Малвинским острвима“.

„То је једнострани акт Уједињеног Краљевства супротан Општој резолуцији УН 37/9 која позива обе стране у спору око суверенитета над Малвинским острвима и околним морским просторима да се прецизно уздрже од једностраних аката који прејудицирају исход преговора. То додатно милитаризује ову област у супротности са резолуцијом Генералне скупштине УН 41/11 која проглашава јужни Атлантик зоном мира и сарадње.

Десет резолуција Генералне скупштине УН и преко 40 резолуција Специјалног комитета УН за деколонизацију изричито признају постојање спора о суверенитету између Аргентине и Уједињеног Краљевства око Малвинских острва и сходно томе искључују примену принципа самоопредељења када је у питању овај посебан случај деколонизације“, рекао је Марсико.

 

Извор: Косово Онлине

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031