Православље

БОБАНА ЈЕ ПРЕПЕШАЧИЛА 200 КМ ДО ОСТРОГА: Боса се попела до моштију Светог Василија и пала на колена! Молила се за све

Бобана Живковић је прва девојка из Чајнича која је кренула на поклоничко путовање до Острога – Горњег манастира и на том путу је препешачила 200 километара за шест дана.

Утабани путеви ходочасника водили су је кроз острошке шуме. Ова земља памти крваве табане хиљада верника који су по милост, тајну и чудо Светог Василија Острошког кренули пречицама, од којих ниједна није краћа од три километра.Одвајкада се верује да се на пут до Горњег манастира не ваља кренути колима или на животињи, него пешке, понизно и скромно, са осећајем да ће сопственим прегалаштвом човек откинути парче неба избодено црногорским кршем и доживети исцељење.Бобана је ишла до Манастира Острог са још петнаест сапутника-ходочасника, мушкараца и учинила је све да истраје на свом путу.
„Када сам стигла под Острог од Доњег манастира, према дугогодишњој традицији, кренула сам боса ка Горњем манастиру. Физичка бол тада нестаје, а жеља да се што пре стигне све више расте“, каже Бобана.Она истиче да је то било „духовно путовање, где се осећа Божји дух и вера, те да се овим путешествијем људи смирују“.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„За време путовања сабирала сам мисли, размишљала о свом животу, грешкама, о ближњима, молила се за њих. Када сам стигла у Острог, са страхом Божјим прилазила сам моштима свеца, исцјелитеља и спаситеља, примајући благослов духовно се окрепљујући и оснажујући. Осећала сам се и уплашено и свечано. Кулминација следи испред ћивота Светог Василија – епицентра надземаљског“, наводи Бобана.

Свако ко је путовао до Манастира Острог, послије поклоњења моштима, вратио се нов и препорођен – прича Бобана Живковић и појашњава да се „одлази у атмосфери бриге, а враћа радостан“.

„Божја одлука је да сваки намерник мора доживети Манастир и пасти пред ћивот Светог Василија“, каже она.
У „игри“ острошких чудеса, тајни, исцељења, вере и невере, легенде и истине – сви верују само у једно – у енергију места где почива Свети Василије Острошки.

 

 

Извор: Срна