Свет

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО: Генерал открио када ће крај рата у Украјини

Бивши генерал НАТО-а Ханс-Лотар Домрезе предвидео је време за прекид ватре у Украјини. Он је то саопштио у интервјуу новинама медијске групе „Функе“.

У разговору са новинарима, генерал је 2023. назвао годином прекида ватре у Украјини. „Током 2023. имаћемо примирје“, нагласио је Домрезе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, почетком године Русија и Украјина ће покренути нове офанзиве и покушати да остваре своје циљеве. Међутим, ближе лету, према генераловим речима, стране ће схватити да даља непријатељства не доводе до заузимања нових територија.

„Доћи ће време за преговоре о прекиду ватре. Остаје само могућност склапања споразума који ће одговарати обема странама“, рекао је извор. Домрезе је сугерисао да би у овом случају украјински председник Володимир Зеленски могао да одустане од планова да одмах преузме контролу над Кримом и другим територијама.

Бивши генерал НАТО-а је напоменуо да би се стране могле договорити о прелазном периоду од 50 година. Као пример, Домрезе је навео ситуацију са повратком Хонг Конга под кинеску контролу.

Крајем децембра 2022. бивши командант Европске армије НАТО-а, генерал Филип Бридлав, рекао је да би Оружане снаге Украјине требало да нападну Русију на њеној територији. Према Бридлаву, за то земље НАТО-а морају Кијеву да испоруче ракете дугог домета.

Извор: Webtribune