Регион

ЧИМ СЕ ОВО ДЕСИ ЦРНА ГОРА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ ‘КОСОВА’!

Фото: Фејсбук принтскрин

Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта, најављује да ће Црна Гора повући признање лажне државе ‘Косово’ чим та коалиција направи владајућу већину и формира нову владу!

Кнежевић истиче да је сарадња могућа само са политичарима који ће гласати за српски језик као матерњи и за укидање одлуке о признању једнострано проглашене независности ‘Косова’.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Потребна је потпуна демонтажа Миловог ДПС-а и нови људи који ће се вратити под окриље СПЦ и који ће бити спремни не само да се одрекну Ђукановићевог наслеђа него да кроз законска решења кривично гоне Ђукановића и све остале који су учествовали у похари државе. Ако се појаве људи који ће изгласати српски језик као службени, који ће гласати за повлачење признања ‘Косова’ и бити спремни да учествују у промени државних симбола како би помирили Црну Гору, ми ћемо бићемо спремни да сарађујемо са њима – наглашава Кнежевић.

Коментаришући ове наводе, лидер Слободне Црне Горе Владислав Дајковић оцењује да реалност ове идеје зависи само од заједничког резултата на ванредним парламентарним изборима.

– Апсолутно подржавам Кнежевићев став. Али прво морамо створити предуслове за такав сценарио. Колико видим, на очи нам се ствара некакав европски блок који је саопштио да не жели сарадњу са политичким представницима српског народа. Сматрам да је потребно да српски политичари благовремено припреме адекватну стратегију која би заштитила интересе нашег народа и која би осигурала учешће у наредној влади. У супротном, свака прича је узалудна – упозорава Дајковић.

Председнички избори 19. марта
Председница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић расписала је јуче редовне изборе за председника државе који ће се одржати 19. марта ове године.

– Имајући у виду да од дана расписивања до дана одржавања избора не може протећи мање од 60 и више од 90 дана, а водећи рачуна да су у априлу 2023. године велики верски празници три најбројније конфесије у Црној Гори, најпримереније и најадекватније је да термин избора буде 19. март – саопштила је Ђуровићева.

 

 

Извор: Информер