Свет

ДЕЦА ПРЕМИНУЛА ОД БЕСНИЛА НАКОН УЈЕДА ОВЕ ЖИВОТИЊЕ!

Девојчица од осам година преминула је у болници од последица беснила након што ју је ујео слепи миш. Њен брат стар седам година умро је десет дана раније од исте болести!

Трагедија која се десила у Мексику шокирала је свет. Лекари су се данима борили за живот дечака који је преминуо 28. децембра а тек када је урађена аутопсија испоставило се да је имао беснило. Док је дечак био на лечењу, тестови нису показивали да има беснило, док је опака болест одмах откривена код његове сестре, али јој није било спаса. Лекари су потврдили да је преминула у суботу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, све се одиграло у планинском селу у Мексику где су деца била са дедом када их је и ујео слепи миш. Животиња је ујела и њихову млађу сестру која има 2 године, али се она осећа добро.

– Девојчица је примљена у болницу 21. децембра. Имала је здравствене проблеме које је изазвао ујед слепог миша. лекари су одмах након пријема утврдили да је она у тешком здравственом стању. Све време током њеног боравка у болници лекари су помно пратили њено стање. Међутим, она је задобила повреде од којих на жалост нисмо успели да је излечимо – стоји у саопштењу болнице, а преноси британски Миррор.

Како се даље наводи, власти криве породицу јер није реаговала на време и нису одмах затражили помоћ лекара.

Након што је јавност сазнала за смрт деце, многи су упутили жестоке критике на рачун здравствене заштите у руралним подручјима Мексика. У међувреену су локалне власти позвале стручњаке који су почели вакцинацију паса и мачака против беснила.

 

 

Извор: Srbija Danas