Регион

ДЕЧАК НЕСТАО СА ШЕТАЛИШТА! Страхује се да се десило ОВО!

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Тринаестогодишњи Н. В. из Херцег Новог нестао је синоћ око 22 сата са шеталишта Пет Даница у Херцег Новом.

Према информацији коју је „Вијестима“ јутрос дао Жарко Лукшић, начелник сектора за трагање и спашавање на мору у Управи поморске сигурности и управљања лукама Црне Горе (УПСУЛ), око 23 сата синоћ су обавештени од Сектора граничне и поморске полиције из Херцег Новог да је малолетника однело море док је са другом боравио на шеталишту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Синоћ око 23 сата талас је повукао 13-годишње дете у Херцег Новом. И даље је потрага за тим дететом – казао је директор Директората за заштиту и спашавање МУП-а Миодраг Бешовић у емисији Добро јутро Црна Горо на ТВЦГ.

У потрагу су, како је казао, укључене Служба поморске сигурности, Служба заштите и спашавања, припадници ронилачког центра и Управе полиције.

– До сада нисмо имали резултате те потраге. Нажалост, то је једна информација коју смо синоћ касно добили – рекао је Бешовић.

На приморју је синоћ иначе, био на снази црвени метео аларм због олујног југа и кише, а надлежне службе су правовремено издале упозорења грађанима на опасност од невремена.

Удари југа који су измерени на метео станици Обосник у Боки синоћ су достизали брзину од чак 50 чворова (скоро 100 километара на сат) због чега су се не само на отвореном мору, већ и у заливу, подигли велики таласи.

Страхује се да је један од тих таласа однео малолетника који је био на једном од ударима југа и мора, најизложенијих делова новског шеталишта.

Потрага за Н. В. траје од синоћ и у њој учествују припадници полиције, Регионалног центра за обуку ронилаца и подводно деминирање из Подгорице и УПСУЛ. У потрази учествују и ватрогасци.

У међувремену, олујни ветар је почео опадати и сада дува брзином од 30 чворова па ће УПСУЛ ускоро из Бара довести и у потрагу укључити и скутер којим може ефикасније да претражује акваторијум у непосредној близини обале на потезу према рту Кобила и даље на запад према ували Ћипавица где се претпоставља да су струје могле однети дечака.

 

Извор: Блиц