Русија

ДОБИЈАЈУ НЕВЕРОВАТНУ СУМУ НОВЦА! Ко уништи Немачки леопард или обори западни авион

Фото: Јутјуб

Руска компанија „Форес“ нуди чак 71.650 долара руском војнику у Украјини који буде уништио први НАТО тенк – немачки „леопард“ или амерички „абрамс“. За свако следеће уништено тешко оклопно возило та фирма нуди 7.165 долара у кешу, док за оборени западни авион, уколико борбене летелице уопште буду испоручене Кијеву, следи награда од 215.000 долара.

Компанија „Форес“, која је основана 2000. са седиштем у Јекатеринбургу и бави се производњом материјала за енергетску индустрију, решила је да подстакне руске борце који се налазе на фронту у Украјини да буду још бољи, издржљивији и ефикаснији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први трофеј
Руководство те фирме, на изненађење свих грађана Русије, на својој интернет страници објавило је да нуди новац за уништење западних тенкова и авиона.

– Руски војници који униште или заплене немачке ‘леопарде’ или америчке ‘абрамсе’ добиће награду у кешу – пише на страници „Фореса“, на којој се налази велика руска застава са словом З у средини.

Како је наведено, та компанија ће платити чак пет милиона рубаља, што је око 71.650 долара, као подстицај за први „трофејни“ уништени западни тенк.

– За сваки следећи НАТО тенк који се нађе у зони специјалне војне операције руски војници ће добити по 500.000 рубаља (7.165 долара) – истакнуто је на сајту руске фирме.

Нуде и 143.000$ за ‘абрамс’
Руски глумац Иван Оклобистин објавио је сличну понуду као фирма „Форес“ на свом блогу у недељу.
– Одређени чланови велике бизнис заједнице овластили су ме да вас све информишем да ће они дати награду од 10 милиона рубаља (143.000 долара) за сваки уништени тенк ‘абрамс’ – написао је Оклобистин.

У случају да Запад буде испоручио своје борбене авионе Украјини, почевши од Ф-15 и Ф-16, и ако оне буду постале легитимна мета руске војске, „Форес“ борцима нуди награду од 15 милиона рубаља, што је 215.000 долара за сваку уништену летелицу.

– Сведочимо процесу сталне ескалације конфликта и неограниченог упумпавања непријатељског оружја у Украјину. Одлука о слању западних тенкова Кијеву показује да се НАТО не држи концепта снабдевања Украјине само дефанзивним оружјем, што значи да је потребно консолидовати и подржати нашу армију. То радимо од почетка специјалне војне операције и намеравамо да наставимо да подржавамо наше војнике и убудуће – објавило је руководство „Фореса“ на интернет страници фирме.

Опасне испоруке
Ова објава долази након што је немачки канцелар Олаф Шолц, после жестоких притисака савезника НАТО, прошле недеље пристао да пошаље 14 тенкова „леопард“ Украјини. Влада у Берлину најавила је да ће тенкови стићи у Украјину највероватније крајем марта или почетком априла. Украјински војници ће морати да прођу и обуку за руковање тим тенковима, али није објављено када и где ће она бити обављена.

Истовремено амерички председник Џо Бајден саопштио је да ће Кијеву послати 31 тенк „абрамс“. Датум испоруке је, међутим, остао под знаком питања, будући да је Пентагон саопштио да тих тенкова нема на залихама, већ да они тек морају да буду направљени. Процењује се да то значи да се неће наћи на украјинском ратишту још најмање годину дана.

Русија је жестоко критиковала потезе Немачке и Америке, навевши да ће то само довести до ескалације сукоба и да ће га продужити. Ипак, Кремљ је саопштио да ће руска војска уништити западне тенкове, као и све остало оружје које стиже у Украјину.

Данска премијерка са Зеленским у Николајеву

Председник Украјине Володимир Зеленски састао се јуче са данском премијерком Мете Фредериксен у јужном украјинском граду Николајеву.
На видео-снимку, који је на друштвене мреже поставила канцеларија Зеленског, председник Украјине се рукује са Фредериксеновом на улици покривеној снегом пре него што су ушли у болницу, где су посетили војнике рањене током сукоба са Русијом.
„За наше војнике је важно да добију не само физичку већ и психолошку рехабилитацију. Захвалан сам свим медицинским радницима који брину о здрављу наших бранилаца. Желим им брз опоравак!“, написао је Зеленски на Телеграму.
Канцеларија Зеленског није изнела детаље о разговору са премијерком Данске. Међутим, министарство одбране Данске саопштило је раније овог месеца да ће донирати Украјини 19 хаубица „цезар“ француске производње, те се верује да је Фредериксенова због тога посетила Зеленског.

 

Извор: Информер