Србија

ДОНЕТА ОДЛУКА! Ево шта ће ВЛАСНИК потопљеног сплава „Фристајлер“ МОРАТИ ДА УРАДИ!

Фото: Инстаграм принтскрин

Како су из тог тужилаштва рекли за данашње издање листа Вечерње новости, одобрење је издато након 14 дана забране приласка сплаву због истраге, а надзор извлачења вршиће београдска Лучка капетанија

Власник сплава „Фристајлер“, потонулог у новогодишњој ноћи у Београду, добио је налог и одобрење да сплав извуче из реке Саве, потврђено је из Трећег основног јавног тужилаштва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су из тог тужилаштва рекли за данашње издање листа Вечерње новости, одобрење је издато након 14 дана забране приласка сплаву због истраге, а надзор извлачења вршиће београдска Лучка капетанија.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре навело је да је власник дужан да пронађе и ангажује фирму која ће радити на вађењу, као и да сноси све трошкове.

Сплав „Фристајлер“ почео је да тоне 1. јануара, током дочека Нове године, јер је, према проценама, имао три пута више гостију него што је било дозвољено.

Тежих повреда није било, а након инцидента ухапшени су менаџер и директор сплава, док је власник пуштен уз меру, како су тада објавили медији, забране прилажења, састајања, комуницирања са одредјеним лицем и посећивања одредјених места. Они се терете за тешко кривично дело против опште сигурности.

 

Извор: Ало