Свет

ГЕНЕРАЛ КОНАШЕНКОВ: Ликвидирани су

Фото: Јутјуб

Више од 55 екстремиста такозваног батаљона Шеика Мансура убијено је концентрисаним нападом, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије.

„Убијени су у рејону насеља Константиновка у Доњецкој Народној Републици“, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У купјанском правцу је у артиљеријским нападима руских трупа у Харковској области и Луганској Народној Републици убијено до 30 украјинских војника, а уништен један тенк, два борбена оклопна возила и три аутомобила. У краснолиманском правцу у ДНР артиљеријском ватром убијено је више од 40 припадника 95. десантно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине.

Такође су уништена два оклопна транспортера и три камионета. У доњецком правцу је у успешним офанзивним дејствима руских снага убијено до 60 украјинских војника 110. моторизоване пешадијске и 79. ваздушно-јуришне бригаде.

Уништена су четири борбена возила пешадије и пет аутомобила. У јужнодоњецком правцу у ДНР убијено је више од 40 украјинских војника, а уништено три борбена оклопна возила и два камионета. У областима насеља Гуљај Поле у Запорошкој области и Красни Лиман у ДНР уништена су два складишта артиљеријске муниције украјинских снага.

Он је додао да је у том нападу уништено шест јединица оклопне и аутомобилске технике.

У контрабатеријској борби у ДНР уништени су украјински вишецевни бацач ракета „град“ и два лансера „ољха“.

Код Гуљај Поља и Павловке у Запорошкој области и Великој Новоселки у ДНР уништени су самоходна хаубица 2С1 „гвоздика“ и две самоходне хаубице 2С3 „акација“.

Извор: sputnikportal.rs