Русија

„ХИПЕРСОНИЧНА РАКЕТА ИЗ МОСКВЕ ЗА 12 МИНУТА ЈЕ У ЛОНДОНУ“

Западне земље ће морати да буду спремне да пруже дугорочну подршку Украјини јер се рат наставља, рекао је генерални секретар НАТО савеза. Војна подршка ће осигурати опстанак Украјине као суверене земље.

А да ли ће Украјина остати и опстати као суверена земља говорили су у јутарњем програму гости:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Професор др Душко Томић, професор на факултету за Безбедност и глобалне студије Америчког универзитета у Уједињеним Арапским Емиратима и др Драган Петровић, научни саветник Института за међународну полиитку и привреду.

Томић је споменуо Турску као медијатор између Украјине и Русије.

– Као у време Ковида 19. Ко је спреман да прихвати реално чињенично стање, тај ће боље проћи и боље ће се снаћи. Наступиле су промене у свету из униполарног грабе ка вишеполарном свету – рекао је Томић.

Петровић се осврнуо на руковање председника Зеленског и председник Путина и ставове две зараћене стране.

– Ове две стране су јако удаљене. Русија је припојила четири области, Несразменри су односи снага, Русија има реалне могућности да добије овај сукоб, у сваком случају да га не изгуби. Украјина има само помоћ западних страна – рекао је Петровић и нагласио да сама материјална помоћ не може да извуче Украјину.

У наставку подвукао је да Укаајина нема капацитет да добије овај рат.

– Ако би Америка, као што је то радила у француком колонијалном рату у Индокини, убацивала своје ратнике онда би се сукоб пролонгирао. Русија са Кримом има 148,5 милиона становника, Украјина нема више од 20 милиона! То је несразмера која се не може мерити – рекао је Петровић.

Да ли ће Русија прибећи општој мобилизацији, на упите водитеља Владимира Каралејића Томић је одговорио како је то могуце.

– Знате ли шта значи општа мобилизација? То подразумева да је целокупна руска територија угрожена. А парцијална мобилизација коју ви спомињете, је да би се употпунили постојећи војни капацитети који су већ ту. Ако посматрате слике без коментара, видећете да ће се увести они капацитети као што је Армада, који су убедљиво признати најбољи тенкови у свету. Т-90 тенкови су беспрекорни – рекао је Томић и додао да је инсталирање Патриот система не може парирати Сармату 2.

– У овом тренутку, да будемо реални, не можете парирати систему који је напреднији од вашег. Зашто? Јер су ово хиперсоничне ракете које иду 5-7 маха! Када лансирате Сармат 2 ракету из Москве, она стиже за 12 минута до Лондона! Који противваздушни систем може оборити то? То није само једна ракета, него једна матица ракета изу које се рачвају више других ракета које погађају циљеве – рекао је Томић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс