Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ! Стижу обилне падавине, пашће и до 40 центиметара снега

Киша која данима прави проблеме наставиће да пада и током ноћи, а према најавама метеоролога, после кише стиже нам и снег.

У упозорењу издатом после 18 часова, РХМЗ наводи да се више падавина очекује током ноћи на југоистоку и истоку Србије са количином од 20 до 30 мм за 12 х.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из Завода наводе и да ће сутра почети да пада снег.

– У петак, за викенд и почетком наредне седмице у брдско-планинским пределима снег уз формирање/повећање висине снежног покривача за 15 до 40 центиметара – нарочито на планинама.

РХМЗ је издао и хидролошко упозорење.

– На Лиму код х.с. Пријепоље водостај ће још наредна 24 часа бити порасту и налазиће се изнад границе ванредне одбране од поплава. На Ибру са притокама, на горњем току Западне Мораве на Рзаву, Моравици и Бјелици водостаји ће током 19./20. јануара бити у порасту са достизањем границе редовне одбране од поплава – наводи се и додаје:

– На малим бујичним водотоцима слива Јужне Мораве током 20. јануара могућа су локална изливања. На Сави код х.с. Шабац водостај ће 20./21. јануара достићи и превазићи границу редовне одбране од поплава. На Нери код х.с. Кусић водостај ће током 20./21. јануара достићи границу редовне одбране од поплава.

Извор: Блиц