Свет

ХОЛАНДСКИ ПРЕМИЈЕР: Мораћемо ОВО да урадимо са Русијом!

Русија ће остати велики део Европе, биће неопходно обновити односе са њом након што се постигне мир у Украјини, изјавио је премијер Холандије Марк Руте.

„Русија не иде нигде, Русија је ту, увек ће бити велики део Европе, а и Азије. То је највећа држава на свету… Ако буде мировних преговора о Украјини и они се успешно заврше, онда ћете некако морати обновити односе са Русијом” рекао је Руте током говора на Атлантском савету у Вашингтону. Пренос се одвија на друштвеним мрежама центра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер Холандије борави у званичној посети Сједињеним Државама.

Русија је 24. фебруара започела специјалну војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Запад је појачао санкциони притисак на Русију због Украјине, што је довело до поскупљења струје, горива и хране у Европи и САД. Путин је раније рекао да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија за Запад, а санкције су задале озбиљан ударац читавој глобалној економији.

 

Извор: Wебтрибуне