Србија

ХОРОР У ВУЧИТРНУ: Попадија затекла језив призор, па одмах позала полицију

ТЕЛО свештеника С. В. (48) пронађено је синоћ у објекту поред Цркве Светог Илије а, како се наводи у саопштењу тзв. косовске полиције, на месту је пронађен пиштољ, па се, према првим незваничним информацијама, претпоставља да се највероватније ради о самоубиству.

Како су јутрос пренели електронски медији на албанском језику, цитирајући командира косовске полиције за регион Вучитрна, чланови породице настрадалог мушкарца, старог 48 година, пријавили су да је пронађено тело у стамбеном објекту који се налази у оквиру православне цркве у Вучитрну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је по налогу тужиоца почела истрагу, а тело је послато на обдукцију.

Према незваничним сазнањима, супруга свештеника пријавила је синоћ око 23.00 часа да се у црквеном конаку налази тело свештеника који је, такође према незваничним информацијама, оставио опроштајно писмо.

Иначе, свештеник С. Ч. је са супругом и ћерком боравио у црквеном конаку уназад неколико година и били су једина српска породица у овом граду у којем је, до 1999. године, живело више од хиљаду Срба.

Расељени Срби из Вучитрна избегли углавном у суседну Косовску Митровицу окупљали су се око цркве на празник Светог Илије којем је овај храм и посвећен.

Извор: Новости