Регион

ХРВАТСКА СЕ ОКРЕЋЕ ПРЕМА РУСИЈИ! Од куд овакав став председника Милановића?

Фото: јутјуб

Британски лист Гардијан пише о Зорану Милановићу након што је критиковао западне земље због снабдевања Украјине тешким тенковима и другим оружјем и поручио да Крим “више никада неће бити део Украјине”.

Милановић је у разговору с новинарима у Загребу рекао да је “против слања било каквог смртоносног оружја” у Кијев, утврдивши да санбдевање Украјине оружјем само “продужује рат”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Западна војна подршка Украјини “дубоко је неморална јер нема решења (за рат)”, рекао је, додајући да би долазак немачких тенкова у Украјину само послужио за приближавање Русије Кини, преноси Н1.

Говорећи о Криму, црноморском полуострву који је Русија заузела и припојила 2014, рекао је: “Јасно је да Крим више никада неће бити део Украјине”.

Милановић је заузео став против ЕУ откако је првобитно изабран 2019. као левичарски либерални кандидат, а своју је политику ускладио с политиком мађарског премијера Виктора Орбана и сецесионистичког челника босанских Срба Милорада Додика, пише Гардијан.

Иако је председничка функција у Хрватској углавном церемонијална, Милановић је формално врховни заповедник оружаних снага.

Последњих месеци отворено се противио приступању Финске и Шведске НАТО-у, као и обуци украјинских трупа у Хрватској у склопу помоћи ЕУ-а тој угроженој земљи, подсећа Гардијан.

 

Извор: Нова