Русија Свет

ИСПЛИВАО ДОКАЗ! Руси открили ЦИЉ САД у Украјини

Одлука Пентагона да организује обуку украјинских војника како би могли да користе и одржавају системе противваздухопловне одбране Патриот у бази копнене војске Оружаних снага САД Форт Сил у држави Оклахома, још једна је потврда о де-факто учешц́у Вашингтона у украјинском конфликту, изјавио је руски амабасадор у САД Анатолиј Антонов

– Одлука америчког Министарства одбране да организује обуку у бази Форт Сил у држави Оклахома још једна је де-факто потврда о учешћу Вашингтона у украјинском конфликту на страни нацистичких зликоваца из Кијева – рекао је Антонов.
Он је навео, да је значајно, што напори Русије да америчкој јавности укаже на истинску опасност од таквог става Беле куће, полако проналазе разумевање код локалне стручне заједнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На пример, новинар ‘Вашингтон поста’ је отворено признао да обука украјинских војника у САД-у значи повећање америчког ангажмана у конфронтацији. Напоменуто је да се администрација више не ограничава на јачање одбрамбеног потенцијала Кијева, већ предаје ново наоружање како би му повећала офанзивне могућности – додао је руски амбасадор.

Антонов је навео да последњи аргумент који су дали амерички новинари, показује да је Вашингтон свесно доводио Русију и светску јавност у заблуду, говорећи о томе да жели да појача одбрамбене могуц́ности Украјине.

– Прави циљ америчке администрације је да Русији нанесе што већу штету на бојном пољу рукама Украјинаца – закључио је руски дипломата.

Раније је портпарол Пентагона Патрик Рајдер, коментаришуц́и упозорења Москве о могућој испоруци система „Патриот“ Кијеву, рекао да Сједињене Америчке Државе не ратују са Русијом и не планирају да са њом ступају у такав сукоб.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је 21. децембра саопштио да ће САД пружити Украјини нови пакет војне помоц́и вредан 1,85 милијарди долара. Он ће обухватати једну батерију система ПВО „патриот“, муницију за „хајмарс“, 500 комада високо прецизних граната калибра 155 милиметара за хаубице, 30 минобацача различитог калибра, 157 оклопних возила, ракете „харм“, високо прецизне авионске ракете, 2.700 бацача граната и друга средства одбране.

Поред тога, Украјини ће бити испоручено 45.000 артиљеријских граната калибра 152 милиметра, 50.000 пројектила за системе „град“ калибра 122 милиметра и 100.000 тенковских граната калибра 125 милиметара.

 

Извор: Информер