Православље

ИСПОВЕСТ ИВАНЕ КОЈА НИЈЕ МОГЛА ДА ЗАТРУДНИ: Молила се Светом Нектарију и зачула звук труба с неба

Ивана је сазнала за Светог Нектарија преко Фејсбук профила протојереја-ставрофора Ненада Андрића, и поручила икону, свето уље и књигу

Након две године покушавања да затрудни, Ивана Стевановић из Белгије, је уз помоћ молитиви Светом Нектарију остварила своју највећу жељу, остала је у другом стању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Супруг и ја смо се две године борили за пород. Прво природно, па онда помоћ потражили код стручњака, лекара. Да нагласим, ја сам имала тада 37 година, што није била препрека за трудноћу, ако се узме у обзир да жене природно остану трудне и у 40. Годину дана сам ишла на разне анализе, све су проверили лекари и дан данас не знам у чему је био мој проблем јер ни они нису знали. Не знам ни сама колико пута су ми крв узимали на анализу. Колико чекања и плакања сам прошла – казала је Ивана.

Она је сазнала за Светог Нектарија преко Фејсбук профила протојереја-ставрофора Ненада Андрића, и поручила икону, свето уље и књигу.

– Књигу сам прочитала за непуна два дана, гутала сам сваку реч. Добила сам и молитве за пород и једну коју је мени и супругу нас свештеник прочитао. Од кад сам прочитала књигу, нисам престала да мислим и планирам како да посетим манастир Егину. Молила сам се свако веце Светом Нектарију да ми отвори пут и дозволи да посетим манастир и поклоним се Светим моштима – написала је жена.

На лето 2016. Ивана и њен супруг посетили су Егину и преспавали у манастиру.

– Потражила сам монахињу Филотеју јер сам желела да чујем више о Светом Нектарију, а и посетим сваки кутак у ком је он боравио за живота на земљи као што је описано у књизи. Посебно сам јој објаснила да желим пород и да борба за то траје, а да ми доктори не могу помоћи. Посебан осећај, неописив је био када сам ушла у собу у којој је спавао Светац и на наговор монахиње, легла на кревет Светог Нектарија. Не знам ни како ни због чега, али су сузе саме лиле, нисам могла да престанем да плачем, а нисам могла такође ни да објасним то, осетила сам снажну повезаност са Светитељем као да ме грли и каже да не бринем и да ће све бити у реду – присећа се жена.

Отишла је на Свечев гроб да се помоли за пород. Дуго је грлила мермер и покушавала да крене одатле, али како каже, нешто јој није дало.

– У једном тренутку сам из гроба зачула лупање штапом, тргла сам се, погледала да то не лупа неко поред мене, али никога није било, чак ни испред капелице, била сам потпуно сама, ја сам била упозната са тим да се Нектарије јавља на неки начин из гроба, на пример, како ми је мати Филотеја рекла, неко чује откуцаје срца, неко кораке, неко лупање стапом, ето ја сам цула штап. Дошло ми је да вриштим од среће. Пожелела сам да је Светац поред мене као људско биће и да га загрлим из све снаге као што никога никада нисам у животу. Тако јаку повезаност сам осетила, не могу то описати, то ми је давало невиђени мир, осећала сам се заштићено – искрена је жена

Мати Филотеја је Ивани донела упутство шта треба да ради, купила је цуцлу и окачила је у оном делу у Цркви, где свако закачи оно за шта му треба помоћ, неки симбол. За бебе је то цуцла. Поздравила се са мати Филотејом и отишла.

– Након повратка кући, нисам одмах урадила како је мати Филотеја саветовала, јер сам имала већ заказане поновне третмане код доктора, па сам чекала да то завршим. И један дан сам одлучила нећу више, доста ми је лекова и хормоналних инекција, после којих ми је хаос у телу, и осећам се јако лоше. Рекла сам супругу да пре него пробамо још једну вантелесну, желим да урадим оно сто сам добила од мати Филотеје. Постили смо три дана, ја четири како нам је благословено било. Свако јутро и вече сам читала акатист Светом Нектарију и помазивала стомак, крстообразно, светим уљем са Егине, и плус читала молитве Светом Нектарију за пород. И дешава се следеће, ја ћу памтити док сам жива, причати свима. Неко мисли да сам луда, али прави верници знају.

Вантелесна је заказана за 15.фебруар! 15.фебруар је велики празник Сретење Господње, ја сам постила неколико дана пре тога ванредно по благослову ради узимања светиње са Егине тј. уља из кандила и ватице са моштију коју сам добила. Била сам сигурна да овога пута успева, јер чврсто верујем да ће ми Свети Нектарије помоћи. Дана 15.фебруара, ујутру негде око 9.30 часова, док седим и чекам код куће да ми доктори јаве у колико сати да будем у клиници, зачујем звук труба са неба. Ја сам читала доста да су се чуле трубе Анђела доста по свету. Знала сам да је то – искрена је Ивана.

И чудо се догодило, Ивана је затруднела!

– Свети Нектарије Егински је од Бога измолио пород за мене, трудна сам и чекам близанце. То је љубав Божја, и још нешто, термин је око 6.новембра, али доктор каже кад су близанци, порођај је три недеље раније. Ја сам гледала у календар, и то ће бити изгледа 14. октобра, а то је дан када је рођен Свети Нектарије, по старом, а по новом календару 14. октобра на дан Покрова Пресвете Богородице.

Ако Бог да и Свети Нектарије, а молим му се свако вече, желим ове године да посетим Егину поново и дарујем манастир у знак захвалности. То сам Светом Нектарију и обећала. Мене родитељи нису учили вери, разне недаће су ми се нашле на путу, и баилазила сам на људе који су ме немилосрдно повређивали. Много дана сам чак и без хране била, све то ме је приближило Богу и сада не желим да се никада од њега одвајам. Претрпела сам то све уздајући се у Божју помоћ и сада имам све што ми је потребно – закључила је Ивана.

Извор:Телеграф.рс