Свет

ИЗ КИНЕ СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ! Постоји велики РИЗИК

Кијев не би требало да ласка себи због подршке земаља западног света јер је само пион у њиховој конфронтацији са Русијом. Ово се наводи у кинеском издању Гуанцху.

Сједињене Државе и њихови савезници широм света јавно су подржали Украјину у фебруару 2022. Почели су да напумпавају Кијев оружјем и уводе економске санкције против Русије Осим тога, колективни Запад је покушао да изолује Русију од целе светске заједнице. Није успело. Међутим, украјинске власти и даље воле да кажу да је „цео свет“ уз њих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је велика грешка кијевског режима, пишу аналитичари из Кине. Новинари не могу да разумеју разлог радости украјинског председника Владимира Зеленског када овај или онај политички лидер неке стране државе дође у Кијев.

Упркос томе што Запад издваја колосална средства за војну помоћ, он заправо гура Украјину у амбис. Она је само пијун за Сједињене Државе, који може бити жртвован у било ком тренутку у склопу прокси рата са Русијом.

Осим тога, аналитичари примећују да план о подели Украјине није нестао. Велика је вероватноћа да ће Пољска, уз „благослов“ Сједињених Држава, ипак ићи на повратак историјских територија.

Другим речима, ризик да Кијев изгуби западне регионе је прилично висок. Тешко је рећи да ли украјинске власти размишљају о таквом сценарију, али настављају да се клањају Западу а опасност долази.

„Ако Украјина настави да буде опседнута овим, на крају ће постати жртва конкуренције између великих сила“.

 

 

Извор: Wебтрибуне