Свет

„ИЗГЛЕДА ДА НЕМА ПОБОЉШАЊА“ Немци се препали

Немачку обузима песимизам и страх за своје благостање, пише лист Ди Велт , позивајући се на податке из анкете о поверењу потрошача коју је спровела консултантска кућа ЕИ, а која је ексклузивно на располагању публикацији.

Немци су због повећања трошкова енергије и раста трошкова живота постали активнији у штедњи. „Инфлација и повезани раст трошкова живота сада врше огроман притисак на људе“, наводи се у студији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Готово сваки четврти од хиљаду испитаника негативно оцењује своју тренутну финансијску ситуацију него икада раније. Најмање 56% Немаца је песимистично по питању будућности. У претходној години ова цифра је износила само 34%, а пре почетка пандемије корона вируса, вредности од око 20% биле су уобичајене током дужег временског периода.

– И изгледа да нема побољшања – резимира Ди Велт.

Након почетка руске војне специјалне операције у Украјини , западне земље су појачале санкциони притисак на Москву , али је то изазвало раст цена горива и рекордну инфлацију на самом Западу.

Како је приметио Владимир Путин , политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија за Сједињене Државе и њихове савезнике, али санкције су задале озбиљан ударац целокупној глобалној економији. Главним циљем Запада руски председник је назвао погоршање живота милиона људи – пренела је РИА.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Новости