Свет

ЈЕЗИВА ОСВЕТА УКРАЈИНАЦА! Убијено више од 100 војника

Војска Украјине саопштила је да је испалила пројектил на групу руских војника који се налазе у Соледару, при чему их је наводно убијено више од сто, пренео је Кијев Индепендент.

Групацију руских војника идентификовале су украјинске снаге за специјалне операције, саопштила је команда за специјалне операције. Артиљерија је усмерена на концентрацију трупа, праћена ракетом Точка-У, убијајући руске војнике у том подручју, саопштила је команда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У току су жестоке битке између украјинских снага и регуларне руске војске и приватне плаћеничке групе Вагнер – две последње тврде да Русија контролише град. Украјина је негирала да је рударски град припао Русији.

Претходно су руске снаге напале град Запорожје током ноћи, што је објавио секретар Градског већа Запорожја Анатолиј Куртев на свом Телеграм каналу.

„Оштећени су инфраструктурни објекти. На лицу места је избио пожар. Према прелиминарним информацијама, људи нису повређени“, навео је тада Куртев.

Подсетимо, на друштвеним мрежама објављени су снимци на којима се види Јевгениј Пригожин, шеф плаћеничке групе Вагнер, са појединим припадницима групе у рудницима соли у Соледару, чиме је ПРигожин поручио да су Вагнерове јединице преузеле контролу над целом територијом Соледара.

Контрола ових рудника соли у овом делу Доњецке области имала би симболичну, војну и комерцијалну вредност за Русију и представљала би прву значајну победу Москве на фронту након више месеци војних неуспеха. Процењује се да има 200 километара напуштених тунела рудника који пресецају околно подручје.

 

Извор: Курир