Свет

ЈЕЗИВО! Полицајци проверавали шта је муж нестале Сркиње тражио на интернету, па претрнули од ужаса

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Крв и оштећени нож пронађени су у кући нестале мајке троје деце из Масачусетса и директорке некретнина Ане Волш, открили су тужиоци у понедељак на суду.

Брајан Волш (46), супруг нестале Српкиње, појавио се у Окружном суду Квинси након што је ухапшен у недељу под оптужбом да је обмануо истражитеље о томе где се налазио након нестанка његове 39-годишње супруге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пронашли су крв у подруму. Крв је пронађена у подрумском делу, као и нож, који такође садржи нешто крви. Део ножа је оштећен – рекла је тужитељка Лин Беланд судији Марку Ковену.

Брајан није оптужен за убиство, већ за обмањивање полиције, али истражитаљи сада сумњају да је Ана можда убијена, преноси ЦНН. Како се наводи, истражитељи који су се бавили нестанком Српкиње пронашли су у претрагама њеног мужа на Интернету „како се решити тела жене од 50 килограма“ и „како да се раскомада тело“, преноси ЦНН изворе који су обавештени о истрази.

Ана Волш, пореклом из Србије, нестала је 1. јануара у близини Бостона, а детаљи о њеном нестанку и даље су спорни.

Њен мобилни телефон лоциран је у делу куће 1. и 2. јануара, док је њен муж тврдио да је тада већ напустила дом.

Због неповезаних изјава, полиција је добила налог за претрес породичног дома где је у подруму њихове куће пронашла крвав нож.

– Ове различите изјаве су довеле до кашњења истраге до те мере да му је у временском периоду када није пријавио нестанак своје жене и давао разне изјаве, то дало времена или да очисти доказе, да одложи доказе, и да изазове кашњење – рекла је тужитељка Беланд

У очигледном пропусту, изоставио је да каже истражитељима да је отишао до продавнице и купио средства за чишћење у вредности 450 долара.

Његов адвокат Трејси Мајнер тврди да је његов клијент једноставно заборавио да помене посету продавници.

Она је додала да је пристао да дозволи полицији да му претресе кућу и телефон.

– Био је невероватно кооперативан – рекла је она на суду, док је Брајан Волш стајао иза панела од плексигласа, обучен у сиви дукс.

Ко је Брајан Волш?

Супруг Београђанке Ане Волш, која је нестала у Америци, не долази први пут у сукоб са законом.

Како преноси НБЦ Бостон, Брајан Волш је осуђен и за фалсификовање потврдних докумената и продају лажних слика Ендија Ворхола на интернету.

Наиме, он је, како се наводи у тадашњој оптужници, 2016. године узео аутентичне слике од пријатеља и користио њихове фотографије и документацију како би продао реплике на Ибеју.

Случај је откривен када је купац видео две слике Ендија Ворхола на Ибеју, са фотографијом печата којим се потврђује аутентичност уметничког дела. Купац се договорио да те слике, део серије „Сенке“, купи за 80.000 долара.

Међутим, након што их је преузео, откривено је да слике немају печат за потврду аутентичности и да платно изгледа ново. То је довело до истраге ФБИ.

Брајан Волш је ухапшен 2018. године, а током суђења признао је кривицу.

Извор: Блиц