Свет

КИЈЕВ ОТКАЗУЈЕ ПОСЛУШНОСТ? Суманути ЦИЉЕВИ војске ВОДЕ УКРАЈИНУ У ПРОПАСТ?

Фото: Фејсбук принтскрин

Упркос различитим мишљењима Сједињених Држава и савезника о овом питању, Украјина ће наставити да удара на руску територију, укључујући Крим и Севастопољ, изјавио је бивши заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине Игор Романенко

По мишљењу Романенка, Украјина неће мировати док не дође до граница из 1991. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сматрали смо и сматрамо да су сви окупирани делови наше територије, укључујући Крим и Севастопољ, територија Украјине, задржавамо право да утичемо на непријатеља на начин да обезбедимо што брже ослобађање ових територија“, изјавио је генерал.

Он сматра да је потребно ударити директно на територију Руске Федерације.

„Војни стручњаци, и наши и страни, кажу да је потребно деловати на непријатељске војне циљеве, укључујући и територију Руске Федерације. То је све под међународном јурисдикцијом ратовања“, рекао је генерал.

Романенко је изразио јасно неслагање са ставом начелника америчког Генералштаба Марка Милија.

„Начелник америчког Генералштаба, генерал Марк Мили има политичке ставове о овој ситуацији, прецизније речено о успостављању преговарачких процеса, а постоје и различити ставови у руководству Сједињених Држава и наших савезника. Ипак, ми морамо да се држимо свог циља, а он је прилично јасан – ослобађање свих наших територија до граница, међународно признатих 1991. године“, закључио је Романенко.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/политнавигатор

Ознаке