Свет

КИЈЕВ СПРЕМА НАПАД НА РУСИЈУ: Чекају се авиони и ракете са Запада

Саветник украјинског председника Михаил Подољак изјавио је да је, након што се Кијев договорио са Западом о испорукама тенкова, следећи корак постићи договор о испорукама авијације и ракета које су потребне за напад на Крим

Како је рекао, реч је о ракетама даљег домета које би могле да униште руску инфраструктуру која се налази иза линије разграничења, а пре свега складишта са артиљеријским наоружањем и муницијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Јако велики број тих складишта налази се на Криму, због тога су нам и потребне те ракете, али и авијација – истакао је Подољак.

Такође је рекао и да је Украјини потребно између 350 и 500 тенкова, као и да рок испоруке тих тенкова буде што је могуће краћи – до два месеца.

– Надам се да сви разумеју да сваки дан који прође је дан који ми плаћамо крвљу. Због тога је потребно да се све деси много брже – додао је.

Дана 11. марта 2014. године, кримски парламент је усвојио декларацију о независности Републике Крим, док су на референдуму који је одржан 16. марта 2014, становници Крима гласали за припајање Крима Русији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Sputnikportal.rs

Ознаке