Србија

„КОСОВО ИДЕ КА ЕСКАЛАЦИЈИ СУКОБА УЗ ПОМОЋ ЕУ И ВАШИНГТОНА“ Стигла порука из Русије

Фото: Јутјуб

Власти непризнатог Косова иду ка ескалацији, западне земље треба да изврше притисак на Приштину и натерају је да одустане од милитантних планова и испуни своје обавезе, изјавио је за Спутњик заменик руског министра спољних послова Александар Грушко.

– Са великом забринутошћу пратимо развој ситуације на Косову и око њега. Видимо да косовске ‘власти’ воде политику ескалације, а очигледно је да се ослањају на подршку, отворену и скривену, својих покровитеља, пре свега са стране Европске уније и Вашингтона – рекао је Грушко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, „сви они који утичу на политику понашања Косова треба да на њега изврше притисак у правцу изналажења политичког решења“.

– Пре свега, да приморају Приштину да одустане од својих милитантних планова који су испуњени дестабилизацијом Балкана и испуни све раније преузете обавезе које произилазе из Бриселског споразума, а које предвиђају стварање заједнице српских општина као централног елемента у решавању косовског проблема – закључио је Грушко.

Раније је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио за „Велт“ да на Косову желе да повец́ају број војника НАТО-а „зарад јачања мира и безбедности у целом региону Западног Балкана“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Sputnikportal.rs

Ознаке