Србија

КУРТИЈУ СЕ НЕ ПИШЕ ДОБРО!? ПОДНОСИ ОСТАВКУ?

Аналитичар Дризан Шаља изјавио је да ће тзв. косовски премијер Аљбин Курти морати да поднесе оставку уколико се не реши питање Заједнице српских општина, преноси Јуроњуз Албанија.

– ЗСО је камен темељац наставка дијалога. Према информацијама, Влада Косова је израдила статус придруживања општина са српском већином. Косово не може да избегне одговорност у вези са оснивањем ЗСО – рекао је Шаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да Влада може пасти после 17. фебруара, ако Курти настави да одбија формирање ЗСО и додао да нови избори могу бити одржани 23. априла, када су заказани избори на северу Косова.

– У случају да Влада Косова покуша да нађе алтернативно решење, онда ће наши стратешки партнери предложити проналажење алтернативних партнера за спровођење ЗСО. Премијер Курти би требало да поднесе оставку. САД су рекле да ће стати иза ЗСО и да ће она бити формирана. Очекује се да ћемо после 17. фебруара остати без владе. Куртијева мисија је да што пре оживи ЗСО, иначе ћемо имати нове изборе 23. априла ове године, када су планирани и избори на северу – рекао је Шаља.

 

 

Извор: Srbija Danas