Свет

ЛЕДЕНО УПОЗОРЕЊЕ СТОЛТЕНБЕРГА: Руси крећу, спремите се!

Западне земље морају бити спремне да пруже дугорочну подршку Украјини јер Русија не показује знаке попуштања, упозорио је генерални секретар НАТО-а.

Јенс Столтенберг је рекао за Би-Би-Си да ће војна подршка осигурати опстанак Украјине као суверене земље и приморати Русију да седне и преговара о прекиду рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руски програм делимичне мобилизације, наручен у септембру, показао је да Москва у овом тренутку нема жељу да оконча рат. Украјинске снаге су имале замах неколико месеци, али знамо да је Русија мобилисала много више снага, многе од њих су сада обуку“, рекао је он.

„Све ово указује да су они спремни да наставе рат и покушају да потенцијално покрену нову офанзиву. Сада морамо пружити подршку Украјини, укључујући и војну, јер је то једини начин да убедимо Русију да мора да седне и преговара. у доброј вери и поштовању Украјине као суверене независне нације у Европи“, рекао је Столтенберг.

„Оно што знамо јесте да оно што Украјина може да постигне за тим столом у потпуности зависи од снаге на бојном пољу“, закључио је он.

Извор: Индекс