Русија

МЕДВЕДЕВ ПОСЛАО ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ: Бацићемо НУКЛЕАРКУ ако се деси ОВО!

Западни политичари желе да Русија буде поражена на бојном пољу. Никоме од тих морона очигледно не пада на памет да губитак нуклеарне силе у конвенционалном рату може изазвати почетак нуклеарног рата, упозорио заменик шефа руског савета безбедности

Пораз Русије у Украјини значио би почетак нуклеарног рата, упозорио је јуче заменик председника руског савета безбедности Дмитриј Медведев. Он је западне лидере, који прижељкују да Русија изгуби у Украјини, назвао моронима који нису у стању да сагледају опасне последице својих поступака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обрнута логика
Дан пре састанка украјинских војних донатора у америчкој бази Рамштајн у Немачкој, Медведев је оштро критиковао западне политичаре, који тврде да је једина прихватљива опција у Украјини – пораз Русије на бојном пољу.

Пораз немогућ
Нуклеарне силе никад нису изгубиле велики сукоб од којег је зависила њихова судбина
Дмитриј Медведев

– Велики војни лидери ће у петак у НАТО бази Рамштајн разговарати о новим тактикама и стратегијама, као и о снабдевању Украјине новим тешким наоружањем и ударним системима. А то се дешава одмах после форума у Давосу, где су недозрели партијски људи као мантру понављали: „Да бисмо постигли мир, Русија мора да изгуби – написао је Медведев на Телеграму.

Он је, међутим, упозорио да нико од западних лидера није размислио шта би то заправо могло да значи.

Русија ће уништити све оружје послато Украјини
Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов реаговао је на објаву Стејт департмента да ће Украјина можда стећи могућност да нападне руске трупе на Криму захваљујући америчким испорукама оружја. Он је поручио Вашингтону да размисли о речима Владимира Путина да је победа Русије неизбежна.

– Речено је да би амерички МЛРС и ХИМАРС, као и борбена возила „бредли“ могли да буду искоришћени за офанзиву у правцу Крима. Ти коментатори наивно верују да Русија неће одговорити на нападе на своју територију. Требало би свима да буде јасно – уништићемо све оружје послато режиму Зеленског, било да је америчко или неке друге земље НАТО – истакао је Антонов.

Он је додао да изјаве америчких званичника постају све ратоборније, те да Стејт департмент својим тврдњама које немају везе са реалношћу гура Украјину да изводи терористичке нападе у Русији.

– Никоме од тих морона очигледно не пада на памет да из овога извуче следећи елементарни закључак: губитак нуклеарне силе у конвенционалном рату може изазвати почетак нуклеарног рата. Нуклеарне силе никад нису изгубиле велики сукоб од којег је зависила њихова судбина. То би свима требало да буде очигледно. Чак и сваком западном политичару који је задржао бар мало интелигенције – истакао је Медведев.

Ипак, европски и амерички политичари имају потпуно другачију логику. О томе сведоче речи пољског премијера Матеуша Моравјецког, који је један од најгласнијих заговорника рата против Русије. Он каже да Украјини треба послати што је више оружја могуће, а ове недеље је изјавио нешто сасвим супротно од Медведева – да би пораз Украјине могао да буде увод у трећи светски рат.

– Зато нема разлога да блокирамо подршку Кијеву и одлажемо ту ствар унедоглед – истакао је Моравјецки.

Оружје за мир
Исти такав став има и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, који је у Давосу изјавио да је Украјини потребно знатно повећање наоружања у овом кључном тренутку рата.

– Ако желимо да мирно решење буде договорено сутра, данас морамо да обезбедимо више оружја – поручио је Столтенберг.

С њим је сагласна и шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен, која је изјавила да Украјина треба да добије све оружје које јој треба, укључујући напредне системе.

То, судећи према речима Медведева, може да буде веома опасно. Русија, наиме, према својој војној доктрини, нема права да нуклеарно оружје искористи прва, али га може употребити у случају атомског напада или чак и у случају конвенционалног напада који угрожава постојање саме државе. Будући да Москва сматра да у Украјини НАТО преко посредника води рат против Русије, а западне испоруке оружја су све веће и убојитије, није искључено да у једном тренутку сам опстанак Руске Федерације заиста и буде угрожен. С обзиром на то да је руски председник Владимир Путин изјавио да ће земљу бранити свим расположивим средствима, у том случају имаћемо нуклеарни рат.

 

Извор: Информер