Русија

НАЈОПАСНИЈЕ ОПРУЖЈЕ РУСИЈЕ ЈЕ СПРЕМНО! Запад у СТРАХУ!

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Русија је развила нови борбени систем, чије се карактеристике на Западу сматрају фантастичним. Ове податке објавио је амерички новинар, Рохан Паракад.

Русија је пре извесног времена најавила завршетак производње, прве партије најновијих подводних дронова „Посејдон“, који ће бити испоручени подморници специјалне намене „Белгород“. Како наводи Паракад, вест о супероружју Руске Федерације, изазвала је велики одјек у западним земљама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Путин је добио застрашујуће супероружје способно да створи радиоактивни цунами“, примећује амерички аналитичар.

Амерички новинар је навео, да су аутори многих великих западних медија описали борбени систем „Посејдон“, као најстрашније оружје које је Русија створила у последње време. Верује се да ово подводно торпедо може да се креће брзином већом од 200 км/х, и да има неограничен домет.

„Торпедо је дизајнирано да неоткривено клизи преко океана, пре него што експлодира када стигне до циља“, навео је аналитичар.

Уређај је званично најављен 2018. године, када је руски председник Владимир Путин, у свом говору најавио скоро пуштање у рад шест нових „супероружја“. Тада је констатовано да је практично немогуће зауставити и неутралисати „Посејдон“. Његовим предностима приписују се и маневарска способност и низак ниво буке.

Према западним војним стручњацима, Посејдон се може искористити за удар на приобалне градове Сједињених Држава. Конкретно, ово мишљење је изнео бивши помоћник америчког државног секретара за међународну безбедност, Кристофер А. Форд.

„Стварање овог оружја, према Америчком морнаричком институту, представља значајан корак напред у трци у нуклеарном наоружању, а с друге стране ово је веома лоша вест за Запад“, резимирао је Рохан Паракад.

 

Извор: Wебтрибуне