Свет

НАПАД НА АМБАСАДУ: Председник се огласио, има мртвих (ВИДЕО)

Једна особа је убијена, а две су рањене у оружаном нападу на Амбасаду Азербејџана у Ирану, саопштило је данас Министарство спољних послова Азербејџана.

Како се наводи, убијен је шеф обезбеђења, а његово двоје колега је рањено, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нападач се пробио кроз стражарско место и убио шефа обезбеђења пушком калашњиков“, навело је министарство, а додаје Ројтерс.

Осумњичени је ухапшен и у току је истрага о мотиву напада, саопштила је полиција у Техерану.

Према писању полузваничне иранске агенције Тасним, која се позива на шефа полиције, осумњичени је ушао у амбасаду заједно са двоје деце.

Као могући мотив наводе се „лични проблеми“.

Алијев: То је терористички чин

Председник Азербејџана Илхам Алијев изјавио је данас да је напад на амбасаду те земље у Ирану терористички чин и позвао на брзу истрагу и кажњавање починилаца, које је назвао терористима.

Министарство спољних послова Азербејџана саопштило је да је у нападу убијен шеф обезбедјења, док је двоје људи рањено, и додало да ће евакуисати амбасаду у Техерану, преноси Ројтерс.

„Нападач се пробио кроз пункт обезбеђења и убио шефа обезбеђења пушком калашњиков“, навело је министарство, а додаје Ројтерс.

Осумњичени је ухапшен и у току је истрага о мотиву напада, саопштила је полиција у Техерану.

Према писању полузваничне иранске агенције Тасним, која се позива на шефа полиције, осумњичени је ушао у комплекс амбасаде заједно са двоје деце.

Као могући мотив наводе се „лични проблеми“

Извор: Танјуг