Србија

НАШ ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ ОБЈАВИО ПРОГНОЗУ ЗА 7 ДАНА: Стиже нам права зима а и снег

Снег који је пао широм Србије, па чак и у српској престоници у петак није се дуго задржао на тлу, а метеоролози већ најављују нове снежне падавине. Иако је ова зима била релативно топла, најављено је да ће бити хладније до краја јануара, са изгледима за падавине.

Да ће тако заиста и остати, потврђује метеоролог Иван Ристић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он најављује да ће током ове недеље бити облачно и хладно.

– У понедељак и уторак биће хладно повремено са кишом, на планинама снегом. У среду и четвртак имаћемо углавном суво време. Од петка и у дане следећег викенда поново ће у нижим пределима бити суснежица и снег – рекао је он. Додаје, данашњи дан биће у овом хладном таласу најтоплији, али и најветровитији. Ићи ће до максималних температура од пет до 11 степени Целзијуса.

– Дуваће појацан југоисточни ветар познатији као кошава. Од уторка слабљење ветра и постепени пад температуре тако да ће се највиша дневна температура у другом делу недеље кретати од 0 до 5, а најнижа од -1 до 3 степена целзијуса. Током јучерашњег дана објављено је и да опада ниво река у подручјима која су била поплављена током прошле недеље. Ванредна ситуација и даље је на снази у Лепосавићу, Пријепољу, Сјеници, Новом Пазару, Брусу, Тутину, Куршумлији, Прокупљу и делу општине Краљево.

Извор: Курир.рс / С. Т.