Русија

”Немачка каже да је у рату са Русијом! Сретно им било, можда прођу боље него пре 70 година!”

Председник Хрватске, Зоран Милановић, посетио је фирму АД Пластик, одакле се и обратио јавности.

Милановић је рекао да је то успешна фирма која послује у неколико земаља, али и у Русији, где им је одузета имовина, и да „је то данас нормално“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То говорим јер је то тако, а не зато што узимам страну, и то вреди за иначе“, рекао је, преноси Н1.

Додао је како је то фирма која све што произведе и извози те да би било добро да је више таквих, а не да смо само ослоњени на туризам.

„Србија троши више струје по глави становника, а има их више, што значи да ми ништа не производимо“, додао је.

Што се тиче слања западних тенкова у Украјину, каже како ће то продужити рат. „Ако се Америка и Русија не договоре, а то није на видику, рат се неће зауставити.

„Некако се надам да трају некакви разговори, или ћемо лагано према трећем светском рату за који неки мисле да је већ почео, али ја сам мало суздржан. Што се тиче тенкова, и руски и амерички горе исто“, рекао.

„Војно Хрватска никако не треба помагати. Желите ли да уђемо у рат? Ја сам цитирао украјинског министра који је рекао да је то прокси рат. Ја сам само поновио његове речи. И онда смо слушали како ме хвали Лавров, међутим након неколико дана немачка министрарка спољних послова каже да морамо бити јединствени јер, цитирам, ми смо у рату с Русијом. Ја то нисам знао. Можда је Немачка у рату с Русијом опет, али сретно им, можда прођу боље него прије 70-ак година“, рекао је хрватски председник.

„И сада очекујем да је похвале наша пискарала из ханџар медије или да јој Лавров додели орден и да је запроси, а да им Радман буде кум. Сад смо од Зелених, који су били пацифистичка странка и антиамеричка, и антируска, чули да смо и ми у рату. Ми нисмо у рату, Русија и Америка су у рату, али Немачка није и нико их неће ни питати, а можда и боље јер смо видели што су радили с резолуцијом о БиХ“, рекао је Милановић.

 

 

Извор: Index.hr