Свет

НИСУ ИМАЛИ НИКАКВУ ШАНСУ: На хиљаде страдалих војника, велики пораз

Украјинска војска претрпела је велики пораз у биткама за Соледар. Јединице ПМЦ „Вагнер“ нису оставиле непријатељу ниједну прилику да остане у граду.

По граду су разбацане кутије са муницијом, уништена војна опрема и тела војника украјинске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подацима Вагнера, најмање 500 војника и официра Оружаних снага Украјине, остало је на улицама Соледара након завршетка чишћења.

„То су само они који нису хтели да одустану, бирајући за себе смрт. Укупни губици украјинске стране тек треба да се утврде, али је већ сасвим јасно да број иде на хиљаде људи“, наведено је из „Вагнера“.

Како наводе, упркос чињеници да су непријатељства у самом граду већ окончана, у овом тренутку, одреди „Вагнера“ настављају да рашчишћавају подземне погоне градских рударских предузећа, где се можда још крије украјинско војно особље.

„Главне снаге Вагнера настављају да потискују непријатеља ван града, и крећу се ка ауто-путу Северск-Бахмут, чије ће пресецање значајно отежати живот украјинским групацијама, које држе одбрану у Бахмуту“.

Заузврат, Генералштаб Оружаних снага Украјине наставља да пребацује све више нових јединица у област Бахмута, покушавајући да успори напредовање одреда Вагнеровог ПМЦ-а. Ипак, они не могу да зауставе руске јуришне летелице, украјинске јединице трпе огромне губитке у борбама са Вагнеровцима, губећи овде батаљон убијених недељно.

Извор: Webtribune