Спорт

НОВАК ПРОГОВОРИО: Ево зашто његов отац Срђан није био на трибинама

После освајања Аустралијан опена, српски тенисер Новак Ђоковић говорио је о свом оцу Срђану који није био на трибинама за време меча против Циципаса

Новак Ђоковић је победом над Циципас десети пут постао шампион Аустралијан Опена, њега мајка Дијана и брат Марко су били на трибинам, ипак Срђан није био ту, иако је све време у Мелбурну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тим најбољег тенисера света одлучио је да Срђан не буде присутан на данашњем мечу, а после победе о томе је причао и Новак.

– Што се тиче мог оца, проценили смо да је најбоље да не буде ту. То је повредило њега, повредило и мене. Видели смо се после мечева, грлили смо се. Било је веома тужно и тешко за обојицу. Битно је да се ја осећам добро на терену и да побеђујем мечеве. Ако ће нешто бити боље за њега или мене, урадићемо то. На крају смо имали добар завршетак турнира – рекао је Новак после победе у финалу.

Признао је Новак да су га те ствари врло погађале.

– Та дешавања нису била лака за мене. Морао сам да држим све те ствари близу, у фокусу. Људи око мене су урадили сјајан посао. Трудио сам се да будем у свом филму и у свом свету. Није пријатно, човек сам од крви и меса, такве ствари ме дотакну. Посебно кад ми на тај начин дирају оца, потпуно незаслужено. То је било наслањање на нешто од пре, да је неко други у питању прошло би за два-три сата. Додељено ми је то као животно искуство, али ми је и неопходно јер сам то ја. Такве ситуације ми дозвољавају да из себе извучем максимум. Испровоцирају ме, из ината одиграм како треба – рекао је српски ас.

Извор: Информер