Русија

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН: Морају да прихвате губитак територија

Председник Русије Владимир Путин поручио је данас турском колеги Реџепу Тајипу Ердогану да је Москва отворена за дијалог о Украјини.

Путин је навео да ће Кијев морати да прихвати губитак територија на које Русија полаже право, саопштио је данас Кремљ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Владимир Путин је поново потврдио отвореност Русије за озбиљан дијалог, под условом да власти у Кијеву испуне добро познате и више пута изречене захтеве и узму у обзир нове реалности које се тичу територија“, навео је у саопштењу Кремљ, пренео је Ројтерс.

Како се наводи, Путин је такође поновио „деструктивну улогу Запада, који снабдева Кијев оружјем, пружајући информације и смернице“.

Лидери су такође разговарали о бројним енергетским питањима, укључујући стварање гасног чворишта у Турској и изградњу нуклеарне електране Акују, навео је Кремљ.

Такође, како се додаје, Путин је још једном поновио Ердогану да треба укинути све баријере руском извозу хране и ђубрива. Ердоган и Путин су више пута разговарали откако је почео рат у Украјини.

Турска је деловала као посредник заједно са Уједињеним нацијама у склапању споразума којим се омогућио извоз житарица из украјинских лука, подсећа Ројтерс.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг