Русија

ОГЛАСИО СЕ ШОЈГУ: У тренутној специјалној војној операцији у Украјини неизбежно је…

У својој новогодишњој поруци војницима, руски министар одбране Сергеј Шојгу је посебно указао на спремност Москве да се бори за право да говори руски.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да је победа Оружаних снага Русије у њиховој тренутној специјалној војној операцији у Украјини неизбежна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шојгу је у новогодишњој поруци руским војницима захвалио на храбрости и херојству у вршењу војне дужности током руске специјалне војне операције и пожелео им чисто небо.

Шојгу је такође указао на „озбиљна суђења која су променила уобичајени ток времена“ 2022. године.

„Одлазећа година заувек ће остати уписана у војне хронике Отаџбине, испуњена вашим бесмртним делима, несебичном храброшћу и херојством у борби против неонацизма и тероризма. Захваљујем вам свима на служби и верности заклетви“, нагласио је руски министар одбране.

Он је такође похвалио руске војнике за „херојско испуњавање борбених задатака заштите националних интереса и безбедности Русије“, додајући да долазећу Нову годину дочекују далеко од својих рођака док решавају „најтеже задатке у оквиру специјалне операције“.

„У наредној години желим свима добро здравље, снагу, поуздане и одане другове и, наравно, ведро небо! Наша победа је, као и Нова година, неизбежна“, нагласио је Шојгу.

Он је раније овог месеца рекао да је главни задатак за 2023. наставак специјалне операције у Украјини до пуне имплементације свих њених задатака.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92