Свет

ОПЕРАЦИЈА МОЖЕ ПОЧЕТИ СВАКИ ЧАС! Ердоган решен да се СУКОБИ са њима!

Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу изјавио је да Турска није добила никакве услове од Вашингтона поводом планиране копнене операције Анкаре у северној Сирији

„Одржали смо састанке на различитим нивоима. Нисмо добили никакве услове“, рекао је Чавушоглу, одговарајуц́и на питање новинара да ли су пред Турску постављени услови за операцију у Сирији, како би САД одобриле продају 40 борбених авиона Ф-16 Анкари, пренео је ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф турске дипломатије састао се јуче са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном у Вашингтону на којем се разговарало о куповини америчких борбених авиона Ф-16 „у складу са заједничким стратешким интересима“.

Раније је портпарол председника Турске Ибрахим Калин рекао да је Анкара спремна за нову војну операцију на северу Сирије, која може да почне сваког тренутка.

Присуство турских снага у пограничном подручју Сирије, које тамо изводе операције против курдских формација, Дамаск је више пута назвао незаконитим и позвао Анкару да повуче своје трупе.

Администрација председника САД Џозефа Бајдена обавестила је Конгрес о могућој продаји авиона Ф-16 Турској, што би могло да помогне у убеђивању турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да одобри пријем Шведске и Финске у НАТО, наводи ТАСС.

 

Извор: Информер