Русија

ОПШТЕ ПОВЛАЧЕЊЕ! Генијалан потез Руса натерао УКРАЈИНЦЕ У БЕГ

Напредовање руских трупа у правцу Запорожја одвија се тактички и прецизно, уз пажљиво извиђање и спасавање живота бораца, саопштио је члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов за Радио „Крим“

„Веома је вашно не излазити исхитрено са предвиђањима, јер је реч о веома прецизној офанзиви, која због добро обављеног извиђања даје веома одличне резултате. Ако узмемо у обзир снаге којима се то изводи, онда дај Боже да се временом све настави овако: малим снагама постижемо велике резултате“, изјавио је Рогов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прво су пробијени положаји украјинских снага на линији од око 30 км, затим је процес настављен, а дубина напредовања руске армије кретала се од неколико стотина метара до 8 километара.

Након што су пробјијени први ешалони одбране Оружаних снага Украјине у правцу Запорожја, украјинске трупе не само да су промениле положаје, већ су и буквално побегле, изјавио је Рогов.

„Непријатељ није само напустио своје положаје и прешао на другу и трећу линију, већ је једноставно побегао у наредна насеља. Трчали су тако брзо да су оне мале групе извиђача које су излазиле у извиђање у борби биле принуђене да хитно затраже појачање. Зато што је са тако малим бројем људи било тешко затворити велике делове фронта“, објаснио је Рогов.

Рогов је указао и на недостатак артиљеријске ватре од стране украјинских снага.

„Њихови поступци су у крајњем случају веома чудни. На наше положаје, а чешће на мирне градове, донедавно су бацали десетине граната. А током наше офанзиве, они су одговарали врло суздржано: буквално стижу 1-2 гранате, и након тога наступа тишина. Наши војници кажу да или штеде гранате, или их заиста једноставно више немају“, додао је Рогов.

Он сматра да је мањак артиљеријских удара настао због ослобађања села Лобкове, што омогућава да контролисање осе Камјанске-Орехов-Гуљапоље.

„Наши момци су ослободили важно село Лобкове. Кључно је да се контролише пут између Камјанског и Орехова. Снабдевање између ове две тачке је поремећено и немогуће је кретање дуж линије додира без нашег гранатирања и контроле ватре“, каже Рогов.

По његовим речима, насеље Камјанске је заправо ослобођено. Рогов тврди да у њему тренутно нема „милитаната Зеленског“, те да су они су отишли ​​на север.

Рогов је додао да су Камјанске и Орехово капије Запорожја, али да одлуку о даљем напредовању у том правцу, треба да одлучи команда специјалне операције, јер се тренутно одвијају борбе високог интензитета у Доњецкој Народној Републици.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/политнавигатор

Ознаке