Свет

ОВА ДЕШАВАЊА УНУТАР САД МОГУ ДОВЕСТИ ДО ПОСЛЕДИЦА ПО УКРАЈИНУ!?

Фото: Твитер принтскрин

Представници кијевског режима, највероватније помно прате најновије догађаје који се дешавају у Сједињеним Државама.

Велики скандал усредсређен на председника Џозефа Бајдена могао би да има изузетно негативан утицај на кијевски режим. До овог закључка дошао је познати руски политиколог Марат Баширов. Он је на свом Телеграм каналу говорио о „папирном скандалу“ који је избио у Сједињеним Државама, а такође је објаснио како ће овај преседан утицати на ситуацију у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марат Баширов је подсетио да су у кући председника САД пронађена ранија тајна документа која нису била намењена за личну употребу. Ситуацију отежава и чињеница да су папири били смештени у гаражи без икакве контроле и заштите. Против Бајдена је већ почела истрага, чији резултати могу да изазову нову политичку кризу у САД.

Према мишљењу политиколога ,скандал који се распламсава у САД може да покрене неповратне процесе и за Украјину. Џозеф Бајден је у стању да изгуби председничку функцију, због чега Вашингтон може да промени став према украјинској кризи.

„Снабдевање оружјем ће престати, инструктори ће напустити Кијев. А разлог није у томе што ће америчка елита угледати светло, не. Ускоро ће променити своје лидере“, објаснио је експерт.

Баширов је изразио уверење да ће промена америчких власти утицати и на спољнополитичке одлуке Вашингтона. Бела кућа би могла брзо да обустави пројекат Украјине повлачењем подршке режиму у Кијеву.

 

 

Извор: Wебтрибуне