Србија

ОВО ЈЕ ОДАЛО ИВАНИНОГ УБИЦУ: Покушао да сакрије све трагове, али једну ствар је заборавио

Фото: Фејсбук принтскрин

Истрага убиства студенткиње Иване Кривокапић у београдском насељу Миријево, које се догодило 23. децембра 2022. године између 00:37 и 5:30, усмерена је на Албанца из Црне Горе Јетмира Г.

Сумња се да је он угушио Ивану, иначе своју девојку, а верује се да је мотив била љубомора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Фиксирани су сви доступни трагови, а поређење и даља анализа ће бити предмет наредних вештачења“, речено је у тужилаштву.

Како се сумња, он је кобног дана дошао до Иваниног стана на Звездари, где је боравио од 11. децембра 2022. године и ушао са њом у вербалну расправу. Потом је физички насрнуо на њу и кренуо да јој рукама стеже уста и нос док није издахнула. Затим је закључао стан и кључ понео са собом, навело је тужилаштво.

ДНК га одао

Од почетка се спекулисало да је убица добро познавао Ивану и да га је она пустила у свој стан. Девојка се није јављала данима и њена браћа су одлучила да оду код ње и виде о чему се ради. Тада су обили врата стана и затекли беживотну девојку са подигнутом блузом, спуштеним панталонама, као и са видним повредама на врату. Касније је саопштено да су повреде уочене и на јагодицама прстију, што указује на то да се девојка борила са насилником.

Пре него што су надлежни органи саопштили да је за убиство Иване осумњичен Јетмир, чекали су се резултати одређених вештачења, после чега је сва сумња пала управо на њега.

Како су објавили медији, испод ноктију убијене девојке је пронађен ДНК убице. Иако је Јетмир покушао да уклони трагове и склони сумњу са себе, управо тај биолошки траг га је одао.

Претпоставља се да је истог дана аутобусом напустио територију Србије. Тужилаштво је предложило суду да Јетмиру Г. одреди притвор и да наложи расписивање потернице за њим.

Њему се на терет ставља кривично дело „тешко убиство из ниских побуда (љубоморе)“, за које је запрећена казна од најмање 10 година или доживотни затвор.

Верује се да је одмах после почињеног злочина аутобусом отпутовао у Црну Гору.

Јетмир је убрао пажњу јавности управо након смрти Иване, када је случај био обавијен велом мистерије. Он је свакодневно објављивао тужне поруке, као и заједничке фотографије са Иваном.

Претпоставља се да је ово била његова тактика да буде мање сумњив у очима јавности. Након што је саопштено да је управо он осумњичени убица, Јетмир је обрисао све фотографије и објаве које су повезане са несрећном девојком.

Случај убиства младе девојке потресао је јавност у региону. Ивана је сахрањена у родном месту, Ловћенцу.

Извор: Курир.рс/Нова