Русија

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Иако су их “ИЗДАЛИ“ Руси им понудили САРАДЊУ

Русија је неочекивано реаговала на провокацију Пакистана, која је послала војну помоћ Украјини. Ове закључке деле политички аналитичари из Кине.

Пре извесног времена се сазнало, да Пакистан планира да пошаље 159 контејнера муниције у Украјину, као војну помоћ. Према речима кинеских стручњака, нико није очекивао такав корак Исламабада, али је још више изненађујући био одговор Руске Федерације на оно што се дешава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичари наводе, да је Русија на крајње нестандардан начин приступила ситуацији са Пакистаном. Уместо да га нападне критиком, изабран је другачији приступ, суптилнији. Москва није вршила притисак на Пакистан, већ му је само дала до знања да су такви кораци неприхватљиви. Међутим, ту се није завршило.

Уместо ескалације у односима, Москва је противнику понудила да развија сарадњу. Конкретно, пре извесног времена стране су се договориле око мапе пута, за веома обећавајући гасовод „Пакистански ток“.

У Кини сматрају да је Русија изабрала неочекиван, али прилично ефикасан приступ. Није себи стекла нове непријатеље, већ конструктивну сарадњу са противником.

Стране се договарају и о испоруци руске нафте. Ови контакти су изузетно важни како за Исламабад, тако и за Москву, која настоји да диверзификује своје снабдевање енергентима.

„Судећи по овом таласу сложених операција, односи између Русије, Украјине и Пакистана нису једноставни“, кажу кинески аналитичари.

Помоћ Пакистана Украјини није само последица притиска Запада на земљу, већ и дугогодишње украјинско-пакистанске сарадње у сфери одбране. Међутим, судећи по томе како се ситуација развија, вероватно је, да ће Пакистан ускоро заиграти на страни Руске Федерације.

 

Извор: Wебтрибуне