Србија

ОВО СУ НОВИ ПЛАНОВИ КУРТИЈА! Све чини да би се докопао једне ствари

Најновији план премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија је да у своје редове врати између 100 и 150 српских полицајаца који су са осталим Србима напустили тзв. косовске институције.

Један од услова за повратак је да се изјасне да су их приморале непознате маскиране особе да скину униформе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама медија, Курти је покренуо механизме како би овај план спровео у дело, а у вези са тим, одржао је састанак са министром унутрашњих послова лажне државе Џељајем Свећљом, који је добио налог да реализује ову идеју.

Ангажовао је и припадника јединице тзв. косовске полиције за север КиМ Мехмета Тербуњу, који је добро позициониран на том подручју, како би појачао контакте да бившим припадницима српске националности који су дали отказе и покушао да их убеди да се врате на своја радна места. Посебна циљна група су бивши полицајци који нису својевремено интегрисани из МУП Србије у тзв. косовски.

Неопходно је да полицајци „само поднесу захтев“ за поновни пријем, а накнадно ће бити позвани од стране полицијског инспектората Косова да дају изјаву да су насилно натерани од стране представника Срба на северу и Србије да напусте косовске институције. Заузврат, након повратка, била би им „осигурана заштита руководства“ и „косовских институција“ од свих могућих фактора ризика.

Бивши официр Контраобавештајне службе и потпуковник у пензији Љубан Каран види ове потезе као покушаје компромитације српског руководства и уцену за српске полицајце:

– Ово је пре свега, порука међународној заједници како би се Курти приказао као коректан, а у ствари је то подвала. Ако полицајцима постављате услов, то се онда зове уцена.

Сматрам да њему не одговара да се полицајци врате у овом тренутку, а поготово не полицајци који су везани за своју државу. Он жели Србе које би да преваспита и да их застраши. Српски полицајци свакако не би били безбедни у тој средини.

ПОЗИВ ЗА ВОЈСКУ У ВИДЕО-ПОРУЦИ
Министар одбране тзв. Косова Арменд Мехај позвао је младе да се придруже тзв. косовским безбедносним снагама. Он је у видео – поруци на друштвеној мрежи „Фејсбук“ поручио да је конкурс отворен до 15. јануара:

– Остало је недељу дана до завршетка конкурса за пријем 612 активних војника и 388 војника резервног састава. Младићи и девојке, без обзира на етничку припадност, позивам вас да се пријавите за за улазак у војску Косова.

 

Извор: Srbija Danas