Свет

ПОЈАВИО СЕ ПОТЕНЦИЈАЛНО СМРТОНОСНИ ВИРУС! Вакцина не постоји преноси се ВЕОМА ЛАКО!

Није уопште наивно

Аустралијска здравствена служба Новог Јужног Велса известила је да су комарци који носе потенцијално смртоносну болест енцефалитиса долине Мареј пријављени у граду Менинди на реци Дарлинг. Организација упозорава да за овај вирус нема вакцине.

Надлежни и здравствене службе упозоравају јавност да се усред поплава и топлог времена бележи пораст комараца преносилаца различитих вируса енцефалитиса. Најмање један нови вирус нема вакцину.

– Међу онима који добију тешку инфекцију, неки могу умрети или имати доживотне неуролошке компликације. Не постоје вакцинације или специфични третмани за енцефалитис долине Мареј, а најбољи начин да се избегне инфекција је избегавање уједа. Избегавање уједа комараца ц́е такође заштитити од других инфекција које преносе комарци.

Сам вирус живи у циклусу комарац-птица-комарац и може да зарази људе само контактом са зараженом животињом, али болест се не преноси са особе на особу. Надлежни су такође пријавиле петоструко повец́ање броја комараца који преносе друге болести као што су јапански енцефалитис и вирус Западног Нила, пише Еј-Би-Си њуз

– У овом тренутку имамо експлозију у популацији комараца, тако да је од виталног значаја да се становници Јужне Аустралије заштите – рекла је главна здравствена службеница Никола Спурије.

 

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031