Свет

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА ПРОТИВ ПРЕДСЕДНИКА! Постоји сумња у одређене финансијске трансакције

Новоформирана републиканска већина у Представничком дому америчког Конгреса отворила је данас дуго обећавану истрагу у вези са председником САД Џозефом Бајденом и његовом породицом.

Републиканци у доњем дому Конгреса сада имају четири посланичка места више од демократа, па могу од министарства финансија САД и бивших званичника Твитера да траже информације, као припреме за јавна саслушања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сад кад демократе немају једнопаријску контролу у Вашингтону, стижу надзор и одговорност“, саопштио је републикански конгресмен Џејмс Комер, председавајући Комитета за надзор Представничког дома.

Овај комитет послао је серију писама министарству финансија са захтевом за информације у вези са финансијским трансакцијама породице Бајден који би се могли сматрати сумњивом активношћу.

Републикански конгресмени такође траже сведочења више званичника Твитера умешаних у начин на који се та компанија опходила са причом таблоида Њујорк Пост из октобра 2020. године у вези са Хантером Бајденом, млађим председниковим сином.

Републиканци тврде да је ширење те приче сузбијено из политичких разлога.

Овако брзим поступањем након преузимања контроле над Представничким домом, републиканци се спремају за хаотичан, политички експлозиван обрачун са Белом кућом пред председничке изборе 2024. године.

Министарство финансија није желело да коментарише захтев републиканаца.

 

 

 

Извор: Курир