Србија

ПОПЛАВА У СРБИЈИ! Потопљени објекти ове две реке И ДАЉЕ РАСТУ!

Фото: Инстаграм принтскрин

Ноћас су се излили и потоци на подручју Сјенице

Река Грабовица излила се због јаке кише код Сјенице и поплавила око 40 објеката у насељу Букреш и шест објеката у центру града као и подрум једне основне школе, саопштио је данас начелник Националног центра за ванредне ситуације Давор Видовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим рећима, евакуисана је трочлана породица, а животи људи нису угрожени, преноси РТС.

Ноћас су се излили и потоци на подручју Сјенице.

Давор Видовић-начелник Националног центра за ванредне ситуације, рекао је да је тренутна ситуација на територији Пријепоља релативно мирна.

Излили су се локални потоци на територији Бродарева, што није угрозило објекте око њих.

„Највећи проблем настао је у Сјеници, због изливања реке Грабовице која је поплавила око 40 објеката у насељу Букреш и 6 објеката у центру града као и подрум једне основне школе. Надлежне екипе су на терену и отклањају последице поплаве. Животи и здравље људи нису угрожени“, наводи Видовић и додаје да је једна трочлана породица евакуисана.

Процене су да би водостај на Лиму код Пријепоља могао да достигне ниво ванредне одбране од поплава, а угрожен је и водостај на Ибру.

Потпећко језеро је пуно, Лим надолази, од поноћи до јутарњих сати водостај је порастао за 70 центиметара, што је пола метра испод границе ванредне одбране од поплава. Оваквој ситуацији доприносе и бујични потоци.

Обилна киша падала је јуче на подручју југозападне Србије, у Црној Гори, а направиле су пробелеме и у Босни и Херцеговини.

Процене су да би водостај на Лиму код Пријепоља могао да достигне ниво ванредне одбране од поплава, а угрожен је и водостај на Ибру. Обилне падавине најављене су и за данас на југозападу Србије.

 

Извор: Еспресо