Свет

„ПРЕЛОМНИ ТРЕНУТАК ЗА ЧИТАВ СВЕТ“ Шеф Пентагона послао поруку Путину и Русији!

Шеф Пентагона Лојд Остин отворио је у америчкој војној бази Рамштајн у Немачкој састанка Kонтакт групе за Украјину и поручио да ће се помоћ Kијеву наставити колико год буде потребно.

„Наших 50 држава је одлучно да настави подршку Украјини онолико колико буде требало… Путин није рачунао на одлучност, ни нашу, ни Украјине… То је преломни тренутак за читав свет“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Остин је позвао савезнике да не одуговлаче по питању помоћи Kијеву.

„То је преломни тренутак… Сада није време да се одуговлачи. Време је да се иде дубље. У нас гледају Украјинци, Kремљ и историја. Због тога се нец́емо зауставити“, рекао је он.

Украјински председник Владимир Зеленски позвао је западне партнере да убрзају испоруку војне помоћи Украјини, рекавши да је време „оружје Русије“.

„Време остаје руско оружје. Треба да се убрзамо. Време мора да постане наше заједничко оружје, исто онако као противваздушна одбрана, артиљерија, оклопни транспортери и тенкови“, изјавио је Зеленски уочи почетка састанка Kонтакт групе.

У бази Рамштајн данас се одржава састанак Kонтакт групе за подршку Украјини на којем учествују представници 50 држава. Тренутно између западних држава, пре свега САД и Немачке, постоји неслагање по питању слања тенкова Украјини.

 

Извор: Танјуг

Ознаке