Србија

ПРЕМИНУО ЈОВАН КНЕЖЕВИЋ

Јован Кнежевић, професор математике у Шестој београдској гимназији, познат и по надимку Јоца убица, изненада је јутрос преминуо, саопштио је Форум београдских гимназија.

– Са дубоком тугом обавештавамо јавност да је професор математике Шесте београдске гимназије и члан Главног одбора Форума београдских гимназија изненада преминуо у суботу 21. јануара 2023. године. Одлазак професора Кнежевића представља огроман губитак за његову породицу, колеге и ученике. Форум београдских гимназија памтиће га као посвећеног педагога и великог борца за права наставника – наводи Форум београдских гимназија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јован Кнежевић започео је професионалну каријеру 1986. године у Шестој београдској гимназији, а остаће упамћен као вишеструко награђивани наставник и професор који је увек у први план истицао знање, због чега је често био изложен различитим видовима притисака који су долазили од родитеља, директора и инспекција. Упркос свему, професор Кнежевић никада није одустао од својих принипа.

Подсетимо, професор Кнежевић је недавно суспендован и против њега је покренут дисциплински поступак након пријаве родитеља ученика једног одељења другог разреда који су се жалили на Кнежевићево понашање и строге критеријуме оцењивања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс